4 KMO'S gezocht voor deelname aan energiebesparingsproject

25
maart
2021
Logo_provincie_vlaamsbrabant.jpg

KMO’s uit het Hageland die efficiënter willen omgaan met hun energieverbruik, hun energiekost willen verlagen of hun CO2-emissie willen verminderen, kunnen deelnemen aan een klimaatproject gesubsidieerd door de provincie Vlaams-Brabant. 

Streefdoel is tot 20 % energie te besparen en daardoor een belangrijke bijdrage te leveren aan de noodzakelijke energietransitie. Dit project wordt beheerd door de vzw Transitie Scherpenheuvel-Zichem onder het programma HagelandStroomt en verloopt i.s.m. de stad Tienen, Diest, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Interleuven en het miK. 

Wat betekent dit concreet?  

Na een eigen inbreng van 2.500 euro (excl. btw) wordt jouw KMO gedurende 1,5 jaar lang (totaal 100 uren ondersteuning) begeleid om: 

  • het energiegebruik te optimaliseren en de energie-efficiëntie van je bedrijf te verbeteren;
  • de restwarmte te valoriseren waar dat financieel haalbaar is;
  • het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix te verhogen, i.s.m. een Hagelandse energiecoöperatie. 

Je wordt ondersteund door een energiedeskundige die een gedetailleerde energieaudit uitvoert, een energiebalans opstelt, voor de belangrijkste energieverbruikers besparingsmaatregelen vastlegt in een energieplan en helpt bij de uitvoering en verbruiksmonitoring.  

Meer info over de projectaanpak en -fases vindt je op: https://hagelandstroomt.be/wat-doen-we/klimaatproject-energiebesparing-kmos/.

Er kunnen maar 8 KMO’s deelnemen aan dit project en al4 KMO’s zijn gestart. Inschrijven kan nog tot 31 mei '21.

Contact