Versterking gezocht voor energieproject 'LICHT Tienen'

28
januari
2020

Wil je meewerken aan een beter klimaat? Heb je interesse in hernieuwbare energie? ‘LICHT Tienen’ is op zoek naar jou!

‘LICHT’ staat voor Lokaal Initiatief voor een Coöperatieve Hernieuwbare Transitie. ‘LICHT Tienen’ brengt Tiense burgers samen rond nieuwe projecten die het aandeel hernieuwbare energie zullen doen toenemen, of de energieconsumptie zullen verlagen. Het is de bedoeling om op lange termijn uit te groeien tot een burgercoöperatie rond energie. De financiering van deze projecten gebeurt via rechtstreekse burgerparticipatie. Dit betekent dat de investeerders in de hoedanigheid van mede-eigenaars deelnemen in de winst van de groene energieprojecten. 

'LICHT Tienen' startte in 2019. Ondertussen zijn de eerste infosessies achter de rug en onderzoekt men bv. op welke (openbare) locaties zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Zo komen OC Bost of Sint-Margriete-Houtem in aanmerking, maar ook het sportcentrum Houtemveld, zaal Manege, het Vrijetijdscentrum, het stadsmagazijn of de bibliotheek. 

De oprichting van een burgerinitiatief vraagt veel helpende handen. Er worden niet enkel energiekenners gezocht. Ben jij een organisatorisch talent, een rekenwonder, een communicatieve duizendpoot of ben je gewoon enthousiast en wil je jouw steentje bijdragen om 'LICHT Tienen' te promoten? Neem snel contact op met duurzaamheidsambtenaar Benita Van Hurck, tel 016 80 57 91, benita.vanhurck@tienen.be. Je kan er ook terecht voor wat meer info.

 

Contact

Contactpersoon