Update corona - Bib Tienen heropent op 02/06 voor bezoekers

28
mei
2020

Vanaf dinsdag 2 juni ’20 heropent de stadsbibliotheek in Tienen haar deuren voor bezoekers met een minimale dienstverlening onder strikte voorwaarden. Wie naar de bib komt wordt gevraagd om de handen bij binnenkomst te ontsmetten en moet een mandje gebruiken.

Goed nieuws voor de leesfanaten van Tienen. Op dinsdag 2 juni ’20 heropent de stadsbibliotheek haar deuren na tien weken ‘coronasluiting met afhaaldienst’. Iedereen kan opnieuw, mits het naleven van een aantal veiligheidsmaatregelen materialen ter plaatse uitkiezen. Voorlopig is de bib echter nog niet toegankelijk als gezellige ontmoetingsplaats. Er zijn geen zitplaatsen en ook de computers zijn niet beschikbaar. Krantenlezers, studenten en computergebruikers moeten dus nog even geduld hebben. Ook de toiletten blijven gesloten.

Bibliotheekbezoekers moeten bij het betreden van de bib hun handen ontsmetten en verplicht een mandje gebruiken. Op die manier hebben de medewerkers een zicht op het aantal bezoekers, want voorlopig mogen maximum 30 personen tegelijkertijd gedurende maximum 30 minuten materialen kiezen. Eens in de bib moet de aanbevolen route gevolgd worden. Voor het inleveren, uitlenen en betalingen (cash of bancontact) worden de zelfscanbalies op de gebruikelijke manier ter beschikking gesteld. De schermen worden regelmatig ontsmet.

Om het bibliotheekbezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt aangeraden om op voorhand thuis in de catalogus op te zoeken wat men wil komen lenen. Zo verloopt alles vlotter en worden eventuele wachtrijen beperkt. Uiteraard geldt ook in de bib de maatregel dat een veilige afstand bewaard moet blijven. Alle maatregelen kunnen geraadpleegd worden via www.bibliotheek.tienen.be/info-heropening.

De voorbije tien weken werkte de bib met een afhaaldienst. Elke lener kon één keer per week 3 materialen bestellen om deze op een afgesproken tijdstip te komen afhalen op dinsdagvoormiddag of vrijdagnamiddag. Heel wat leners maakten dankbaar gebruik van deze dienstregeling. In totaal organiseerde de bib 18 afhaalmomenten waarbij er 1.200 bestellingen voor een 3.000-tal materialen afgehandeld werden.

Contact