Tienen krijgt opnieuw label 'Toegankelijke gemeente'

28
januari
2020

Tienen mag zich, samen met zeventien andere steden en gemeenten, opnieuw een jaar lang een ‘Toegankelijke gemeente’ noemen. Dit label is het resultaat van de campagne ‘Jouw gemeente, toegankelijke gemeente 2.0?’ van de provincie Vlaams-Brabant waaraan 22 gemeenten deelnamen.

De tweede editie van de campagne ‘Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan!’ van de provincie Vlaams-Brabant omvatte tien punten waar de gemeenten, samen met On Wheels en Inter, een jaar lang aan konden werken. Belangrijke punten uit het programma waren o.a. het screenen van parkeerplaatsen en handelszaken, de organisatie van een toegankelijk evenement, het organiseren van een knelpuntenwandeling en een overlegmoment met de gebruiker.

“Tienen is nog niet perfect toegankelijk, maar we engageren ons om grote stappen te zetten voor personen met een beperking en ouderen”, zegt schepen van infrastructuur Tom Roovers. “De medewerkers van de  dienst ruimtelijke ordening en de technische dienst volgden een opleiding om meer rekening te houden met de toegankelijkheid bij het afleveren van vergunningen en bij de aanleg van het openbaar domein. We zullen hierover ook in overleg blijven met de vrijwilligersgroep ‘Toegankelijk Tienen.”

Tienen draagt tot eind 2021 de titel van ‘Toegankelijke gemeente’ en ontving op vrijdag 24 januari ‘20 het handvest van de provincie als bewijs.