Home website

  


Facebook Stad Tienen

Twitter Stad Tienen
spatieFietsroutes

Tienen is de streek bij uitstek om te fietsen. De fietsroutes leiden ons langs historische plekjes, heuvelachtige landschappen en uitgestrekte vlakten. Bij de toeristische dienst kan je fietsen huren en brochures met de fietsroutes kopen.

Brochure fietsrouteFietsen met de Gallo-Romeinen door Tienen

Deze brochure leidt je langs plaatsen waar de Gallo-Romeinse vondsten werden ontdekt die tentoongesteld staan in museum het Toreke. We komen voorbij de Gallo-Romeinse vicus, langs het badhuis, langs de plek waar de fallus werd opgegraven en langs het horreum (graanschuur). We passeren het Gallo-Romeins grafveld van de Benelux en de Romeinse villa. En natuurlijk mogen de drie tumuli niet op onze tocht ontbreken. De fietsroute is bewegwijzerd.

Info
Afstand: 17 km.
Periode: heel het jaar door.
Brochure: € 9 verkrijgbaar in de Streekshop/Toeristisch Infokantoor.


Bietenroute

De Bietenroute verbindt Tienen met Zoutleeuw en Landen, een streek die het typische uitzicht van een leemgebied heeft. In dit stukje Vlaams-Brabant treffen we vooral weidse akkers aan.

Info
Afstand: 26,5 km of 42 km.
Periode: heel het jaar door.
Brochure: € 1,75 verkrijgbaar in de Streekshop/Toeristisch Infokantoor.


IJzerenwegroute

Dit traject brengt ons vanuit Tienen naar Zoutleeuw en Diest. De naam ‘IJzerenweg’ verwijst naar de spoorwegbedding waarop het pad werd aangelegd. Meer dan een kwarteeuw is het geleden dat er nog een trein voorbij pufte. Nu kan het traject per fiets afgelegd worden.

Info
Afstand: 33 km.
Periode: heel het jaar door.
Brochure: € 1,75 verkrijgbaar in de Streekshop/Toeristisch Infokantoor.


Foto SuikerrouteSuikerroute

De Suikerroute loopt door de landelijke deelgemeenten van Tienen. Vertrekkend op de Grote Markt, fietsen we naar Bost, Goetsenhoven, Hakendover, Oplinter en Sint-Margriete-Houtem. In elke gemeente kan je even halt houden bij de typische kerken. Vandaar gaat het verder langs Vissenaken, Kumtich en Oorbeek terug naar Tienen centrum.

Info
Afstand: 25 km, 35 km of 55 km.
Periode: heel het jaar door.            
Brochure: € 2,50 verkrijgbaar in de Streekshop/Toeristisch Infokantoor.


Fietskaart Vlaams-Brabant

Genietfietser of wielerfanaat? Met de fietskaart Vlaams-Brabant ligt meer dan 1.800 km fietsplezier voor je klaar. De vier aparte kaarten van de regio's Hageland, Dijleland, Brabantse Kouters en Pajottenland-Zenneland zijn gebundeld in één kaart. Het netwerk sluit naadloos aan op dat van Antwerpen en Limburg en de RAVeL-routes in Wallonië. 

Info         
Brochure: € 9 verkrijgbaar in de Streekshop/Toeristisch Infokantoor.


Ecofietstocht met gids

Onder professionele begeleiding fietsen we gedurende 4 uren langs enkele van de vele ecologische pareltjes en duurzame initiatieven in de groene Tiense rand. Er zijn twee tussenstops voorzien. De uitbaters van de didactisch-ecologische ontmoetingsplaats Yggdrasil geven graag een woordje uitleg over het ecologisch telen en permacultuur. Bovendien krijgen de deelnemers er een bioversnapering bovenop. Bij Hageling Bio wijnbouw mag je wijn degusteren. De fietstocht bedraagt ongeveer 30 km.

Info         
Duur: 4 uur.
Prijs: € 12 p.p. (min. 10 en max. 15 personen per begeleider)
Inclusief: professionele begeleiding op een milieuvriendelijke manier, tussenstops, bioversnapering en wijndegustatie.
Enkel mogelijk tijdens de periode van 1 april tot 15 september.
Huur fiets (optioneel): € 11,50.

Vinkje Invulformulier reservering ecofietstocht voor groepen


Foto bietenAndere routes

Heb je grootse fietsplannen, dan kan je in de Streekshop/Toeristisch Infokantoor ook informatie over andere fietsroutes in Vlaams-Brabant, Vlaanderen of Wallonië krijgen.


Fietsenverhuur

Info
Fietsenverhuur: € 3,75  voor een halve dag, € 6,20  voor een hele dag, te reserveren bij de dienst toerisme
Waarborg: € 12,50 per fiets.

spatie

NavButton Contact: dienst toerisme - tel 016 80 56 86 - toerisme@tienen.be 


Print/Verstuur-knopPrint deze paginaVerstuur naar...Naar boven topE-titel
Foto Grote Markt