Home website

  


Facebook Stad Tienen

Twitter Stad Tienen
spatiePreventie van drugs en ander probleemgedrag

Horeca

De dienst preventie en de lokale politie kunnen overleg plegen met uitbaters van horeca-zaken indien deze voor overlast zorgen in de buurt of indien de uitbaters dit zelf wensen. Afspraken worden op papier gezet en doorgegeven aan de burgemeester, de korpschef en interventieploegen van de lokale politie alsook aan het parket.


Basis- en secundair onderwijs

De preventiedienst geeft ondersteuning aan de scholen bij de ontwikkeling van een preventiebeleid door middel van organisatie van vormingen voor directies/leerkrachten/opvoeders en activiteiten voor leerlingen rond de thema’s drugs, pesten, agressie, milieu en verkeersveiligheid.

Alle initiatieven worden ontwikkeld, uitgevoerd en geëvalueerd in de respectievelijke werkgroepen basis- en secundair onderwijs. Deze werkgroepen zijn samengesteld uit afgevaardigde directies van de scholen, de CLB’s, de inspectie (voor B.O.) en de preventiedienst.

De afgevaardigden zorgen voor doorstroming van de informatie naar hun achterban en leveren de noodzakelijke feedback vanuit de scholen. Zo kan er op een snelle en efficiënte wijze ingespeeld worden op gedetecteerde hiaten of problemen in de respectievelijke scholen.

 Meer informatie vind je op www.vad.be.


Infosessie drugs

De dienst preventie verzorgt samen met de lokale politie een bijeenkomst rond productinformatie. Er wordt een overzicht gegeven van de verschillende soorten producten, de risico’s en effecten en de algemene inzichten rond drugpreventie. Duur van de voordracht: ongeveer 2,5 uur. Deze voordracht is gratis en wordt gegeven voor minimaal 10 deelnemers.

Vinkje Elektronisch invulformulier aanvraag infosessie drugs

spatie

NavButton Contact: dienst preventie - tel 016 80 57 18 - preventie@tienen.be


Print/Verstuur-knopPrint deze paginaVerstuur naar...Naar boven topE-titel
Foto Grote Markt