Home website

  


Facebook Stad Tienen

Twitter Stad Tienen
spatie
Foto klooster van de Annuntiaten

 Prikbord

Winteruur
Tekening wekkerIn de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober '14 zetten we om 03.00 uur de klok een uurtje terug voor het winteruur.

WZC Keienhof in 'Iedereen Beroemd'
Foto iedereen beroemd'Iedereen Beroemd' is deze week te gast in het WZC Keienhof in Kumtich. Kijken dus op één!

Test je kennis met 'De Grote Verkeersquiz'
Banner verkeersquiz
Erik Van Looy is niet alleen de onschuldige quizmaster van 'De Slimste Mens ter Wereld', dit jaar is hij het ongeschoren gezicht van 'De Grote Verkeersquiz'! 
NavButton Lees verder...

Papierslag
Op zaterdag 25 oktober '14 is er van 09.00 tot 16.00 uur een papierinzameling van de jeugdverenigingen op de parkings van het Houtemveld en zaal De Kronkel in Vissenaken en op het Sint-Gillisplein in Kumtich.
NavButton Lees verder...

CO in jouw huis? Doe de test!
Heb jij een verwarmingstoestel op gas, kolen, mazout, of petroleum in huis? Doe de test en ontdek of er CO-gas in je woning aanwezig is.
NavButton Lees verder...

Vreemdelingenloket na afspraak
Het loket vreemdelingenzaken in het stadhuis werkt vanaf november op woensdag enkel volgens afspraak (tel 016 80 57 87, bevolking@tienen.be).
NavButton Lees verder...

Genieten van een Tiense Lorejàs Winter
Versterk je innerlijke mens met een Tiense Lorejàs Winter in het MuseumCafé van de Erfgoedsite en neem deel aan de spaaractie.
NavButton Lees verder...

Renovatiepremie wijzigt op 1 november
Vanaf 1 november '14 wordt de Vlaamse renovatiepremie voor woningen omgezet in een belastingvermindering.
NavButton Lees verder...

 Nieuwe zoekertjes

  • Speelgoed little people (Te koop)
  • Vrijwilliger-svk-medewerker (Gezocht)
  • Speelgoed: houten keukentje (Te koop)
  • Speelgoed: houten winkeltje (Te koop)
  • Schuilt er in jou een vrijwilliger? (Gezocht)

NavButton Overzicht van alle zoekertjes
NavButton Nieuw zoekertje toevoegen
spatie
logo Stad Tienen


Laatste nieuws

Basisscholen strijden om beker in Swimmathon
Tijdens de Swimmathon in zwembad De Blyckaert sleepten de Gemeenschapsbasisschool Vissenaken en de Vrije Basisschool Kumtich de eerste plaatsjes in de wacht. Alle zwemmertjes legden samen in totaal meer dan 54 km af!
NavButton Lees verder...

Tienen gehuldigd als Straffe Streek Gemeente
Vorige week hebben de provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant 54 Straffe Streek Gemeenten uit het Hageland en de Groene Gordel gehuldigd. Ook Tienen trekt volop de kaart van de streekproducten.
NavButton Lees verder...

Brandweer niet verantwoordelijk voor vissterfte
De vissterfte in de Grote Gete tussen 15 en 18 augustus ll., is naar alle waarschijnlijkheid niet het gevolg van het gebruik van een detergent door de brandweer Tienen. Dat is de conclusie die de Vlaamse Milieumaatschappij trekt na de feiten onderzocht te hebben.
NavButton Lees verder...

Stad ruimt 15 km grachten
Nog dit jaar laat de stad Tienen ongeveer 15 km aan grachten ruimen. Hierbij wordt zeker aandacht besteed aan die locaties waar bij hevige regenval wateroverlast vastgesteld wordt. De stad wil hier voortaan jaarlijks extra budget voor vrijmaken.
NavButton Lees verder...

Restauratiewerken Sint-Lambertuskerk
De stad Tienen plant in 2015 restauratiewerken aan de Sint-Lambertuskerk in Overlaar. In eerste instantie zal het dak van de kerk hersteld worden.
NavButton Lees verder...

Afschakelplan elektriciteitsschaarste
Deze winter is de kans op stroomschaarste reëel. Laten we er samen iets aan doen!
NavButton Lees verder...

.

OPENBARE WERKEN - VERKEERSMAATREGELEN

Pastorijstraat afgesloten
Op maandag 27 oktober ‘14 wordt de Pastorijstraat afgesloten tussen de Molenstraat en de Keistraat voor de uitvoering van dakwerken aan de basisschool De Suikerspin.

Werken Dr. J. Geensstraat
De Dr. J. Geensstraat wordt van maandag 27 t/m woensdag 29 oktober ’14 afgesloten voor herstellingswerken aan een rioleringsdeksel. De bushalte Grote Markt wordt tijdelijk opgeheven.

Beauduinstraat afgesloten
Van woensdag 29 t/m vrijdag 31 oktober ‘14 zal de Beauduinstraat tussen 08.00 en 17.00 uur afgesloten worden tussen het Kapucijnenplein en de Veemarkt voor de uitvoering van dakwerken. Ook op maandag 3 november ’14 is dit gedeelte vanaf 09.00 uur gedurende enkele uren afgesloten worden voor een verhuis.  

Verkeersmaatregelen Leuvensestraat
Op vrijdag 31 oktober ’14 geldt er van 18.00 tot 22.00 uur een rijverbod in de Leuvensestraat wegens een 'Halloweenhappening'. Tussen 07.00 en 22.00 uur is er ook een parkeerverbod van kracht.

Verkeersmaatregelen Hakendover
Op zaterdag 25 oktober ’14 organiseert KLJ Hakendover zijn jaarlijkse ‘Bietentocht’ en geldt er van 16.00 tot 24.00 uur een rijverbod in de Putstraat (tussen de Hollestraat en de Processieweg) en de Processieweg (tussen het Schoolpad en de Houbaertstraat) in Hakendover. Tussen 18.00 en 24.00 uur is er ook een rijverbod van kracht in de Houbaertstraat, Hooibout en Neerwindenstraat.

Herinrichting Tiense Vesten
Belangrijke wijziging aan de verkeerssituatie: tijdens de herfstvakantie zal het niet mogelijk zijn om vanop de Vesten de Diestsesteenweg in te rijden. Wie richting Diest moet, dient een omleiding via de Aarschotsesteenweg te volgen. De site Carrefour en de begraafplaats in de Pollepelstraat blijven wel bereikbaar via de Diestsepoort.  
 Voortgangsbericht...

Campagnebeeld Vesten
NavButton Volledig nieuwsarchief
NavButton Lijst van nieuwe en recent aangepaste pagina's
NavButton Wens je regelmatig op de hoogte gebracht te worden d.m.v. onze nieuwsbrief, schrijf dan snel in.


 UIT Tips

Tips voor het weekend
Verzamelaars worden verwacht op de 'Internationale postzegelruilbeurs' en de 'Muntenruildag'. Bij de Erfgoedsite kan je luisteren naar 'Verhalen uit de Groote Oorlog'. Natuurpunt houdt een winterwerkdag in het Aardgat, CC De Kruisboog organiseert een vorming over elektrisch fietsen en de jeugddienst biedt creatievelingen een podium tijdens 'X-PRESS'.
NavButton Lees verder...

11.11.11-campagne 'Sorry is niet genoeg'
11.11.11 vraagt dit jaar aandacht voor het feit dat 1 miljard mensen niet genoeg voedsel hebben, terwijl er ruim voldoende voedsel beschikbaar is op onze planeet. Dat is onaanvaardbaar. Daarom worden er ook in Tienen acties georganiseerd.
NavButton Lees verder...

Film in CC De Kruisboog
Flits en het magische huisMet je kroost naar de film? Op donderdag 30 oktober '14 vertoont CC De Kruisboog de familiefilm 'Flits en het Magische Huis'.  
NavButton Lees verder 

Tienen start met 'Wandel-je-fit'
De sportdienst van de stad Tienen gaat van start met ‘Wandel-je-fit’. Tijdens drie opeenvolgende trimesters worden senioren en andere mensen die meer willen bewegen, aangespoord om 10.000 stappen per dag te zetten.
NavButton Lees verder...

Vertelmoment 'Verhalen uit de Groote Oorlog'
Wat gebeurt er met gewone mensen en gezinnen wanneer de oorlogsschaduw over hun huizen en dorpen valt? Wanneer ze op een mooie dag in augustus dikke rookpluimen zien in de verte? Karren met gewonde en dode soldaten door de straten rijden? Op zaterdag 25 oktober '14 vertelt Fred Versonnen het verhaal van Polle en zijn familie.
NavButton Lees verder...

Kunstwedstrijd 'X-PRESS'
Tiens talent uit zich tijdens 'X-PRESS', de kunstwedstrijd van de jeugddienst op zondag 26 oktober ’14. Met een 50-tal deelnemers en hopen creativiteit wordt het een bijzondere dag.
NavButton Lees verder...

Leesgroep in de bib
Boekenfanaten zet je schrap want op woensdag 5 november '14 bespreekt de leesgroep het boek 'De boodschapper' van Markus Zusak in de bib. Schrijf nog snel in! 
NavButton Lees verder...

Klik verder...


Banner herfstsportkampen

Banner De Kruisboog

Banner jeugdwebsite

  

 


NavButton Volledige kalender
spatie
Foto Grote Markt