Home website

  


Facebook Stad Tienen

Twitter Stad Tienen
spatie
Foto Suikermuseum

 Prikbord

Woon gezond, geef lucht aan je huis
In het najaar en tijdens de winter houden we ramen en deuren sneller dicht. Toch is het belangrijk voor je gezondheid om regelmatig frisse lucht in je woning te laten.
NavButton Lees verder...

Compostvaten niet meer in voorraad
Voorlopig zijn er geen compostvaten meer beschikbaar. Er wordt een nieuwe voorraad geleverd begin 2015.
NavButton Lees verder...

Meldpunt milieu
Met milieuklachten kan je op werkdagen terecht bij de dienst milieu. Tijdens het weekend of 's avonds kunnen meldingen gebeuren bij de politie. 
NavButton Lees verder...

Vermijd schoorsteenbrand!
Met de koudere dagen in het verschiet, wordt hier en daar de open haard aangestoken. Hoe je een schoorsteenbrand kan voorkomen, lees je hier!
NavButton Lees verder...

Fotoreportage Dag van de nieuwe inwoner
Dag vd nieuwe inwonerOnder een stralend herfstzonnetje werden vorige zaterdag de nieuwe inwoners verwelkomd in Tienen.
NavButton Lees verder...

Test je kennis met 'De Grote Verkeersquiz'
Banner verkeersquiz
Erik Van Looy is niet alleen de onschuldige quizmaster van 'De Slimste Mens ter Wereld', dit jaar is hij het ongeschoren gezicht van 'De Grote Verkeersquiz'! 
NavButton Lees verder...

CO in jouw huis? Doe de test!
Heb jij een verwarmingstoestel op gas, kolen, mazout, of petroleum in huis? Doe de test en ontdek of er CO-gas in je woning aanwezig is.
NavButton Lees verder...

Vreemdelingenloket na afspraak
Het loket vreemdelingenzaken in het stadhuis werkt vanaf november op woensdag enkel volgens afspraak (tel 016 80 57 87, bevolking@tienen.be).
NavButton Lees verder...

Genieten van een Tiense Lorejàs Winter
Versterk je innerlijke mens met een Tiense Lorejàs Winter in het MuseumCafé van de Erfgoedsite en neem deel aan de spaaractie.
NavButton Lees verder...

Renovatiepremie wijzigt op 1 november
Vanaf 1 november '14 wordt de Vlaamse renovatiepremie voor woningen omgezet in een belastingvermindering.
NavButton Lees verder...

 Nieuwe zoekertjes

  • Rolstoel (Gezocht)
  • 2-persoonsbed (Te koop)
  • Nieuwe elektrische relaxzetel leder (Hukla) (Te koop)
  • Speelgoed little people (Te koop)
  • Vrijwilliger-svk-medewerker (Gezocht)

NavButton Overzicht van alle zoekertjes
NavButton Nieuw zoekertje toevoegen
spatie
logo Stad Tienen


Laatste nieuws

IWM wordt deel van De Watergroep
Vanaf 1 januari 2015 gaat de Intercommunale Watermaatschappij (IWM) op in De Watergroep. Om de overstap vlot te laten verlopen, zullen medewerkers van IWM en De Watergroep bij alle IWM-klanten de stand van hun watermeter opnemen. Kort daarna volgt de eindfactuur van IWM. In Tienen verloopt enkel de waterbevoorrading in Oplinter via IWM.
NavButton Lees verder...

Politiecontroles november
Ook in november houdt de politie een oogje in het zeil. Raadpleeg hier de data van de snelheids- en alcoholcontroles.
NavButton Lees verder...

Brandweer schenkt voertuig aan Guinee
De brandweer van Tienen schenkt een afgeschreven materiaalvoertuig aan de civiele bescherming in Guinee. Het voertuig zal ingezet worden bij de hulpverlening in de door ebola getroffen gebieden.
NavButton Lees verder...

Afschakelplan elektriciteitsschaarste
Deze winter is de kans op stroomschaarste reëel. Laten we er samen iets aan doen!
NavButton Lees verder...

.

OPENBARE WERKEN - VERKEERSMAATREGELEN

Beauduinstraat afgesloten
Van woensdag 29 t/m vrijdag 31 oktober ‘14 zal de Beauduinstraat tussen 08.00 en 17.00 uur afgesloten worden tussen het Kapucijnenplein en de Veemarkt voor de uitvoering van dakwerken. Ook op maandag 3 november ’14 is dit gedeelte vanaf 09.00 uur gedurende enkele uren afgesloten worden voor een verhuis.  

Steenwegstraat afgesloten
De Steenwegstraat wordt van donderdag 30 oktober (08.00 uur) t/m vrijdag 31 oktober ’14 (18.00 uur) afgesloten tussen de Vierde Lansierslaan en de Distelstraat voor de afbraak van een pand op de hoek met de Vierde Lansierslaan. Omleiding via Astridvest.

Verkeersmaatregelen Leuvensestraat
Op vrijdag 31 oktober ’14 geldt er van 18.00 tot 22.00 uur een rijverbod in de Leuvensestraat wegens een 'Halloweenhappening'. Tussen 07.00 en 22.00 uur is er ook een parkeerverbod van kracht.

Herinrichting Tiense Vesten
Belangrijke wijziging aan de verkeerssituatie: tijdens de herfstvakantie zal het niet mogelijk zijn om vanop de Vesten de Diestsesteenweg in te rijden. Wie richting Diest moet, dient een omleiding via de Aarschotsesteenweg te volgen. De site Carrefour en de begraafplaats in de Pollepelstraat blijven wel bereikbaar via de Diestsepoort. Op dinsdag 4 november ’14 zal Eandis gedurende 2 uur nutsleidingen plaatsen van 20.00 tot 22.00 uur. Tijdens deze werken zal de weg tussen de Albertvest en de Vesten afgesloten worden. Er wordt een omleiding voorzien.  
 Voortgangsbericht 17...

Campagnebeeld Vesten
NavButton Volledig nieuwsarchief
NavButton Lijst van nieuwe en recent aangepaste pagina's
NavButton Wens je regelmatig op de hoogte gebracht te worden d.m.v. onze nieuwsbrief, schrijf dan snel in.


 UIT Tips

Tips voor het weekend
ART-X Tienen brengt de tentoonstelling 'De Groote Oorlog' naar het Vrijetijdscentrum. De handelaars van de Leuvensestraat griezelen met een 'Halloween Night'. Jeugdtoneel De Stekker brengt 'Cyrano - De Neus'. Smul van smoutebollen en wafels bij het Komiteit Oorbeek dorp, strek de benen tijdens de 'Pannenkoekentochten' van Trip-Trap Kumtich, of werk je in het zweet op de 'Zumba Party'.
NavButton Lees verder...

Lezing 'Voedselverspilling'
De lezing ‘Voedselverspilling’ wil je blik op voedsel verruimen met de amusante documentaire 'The Muffinman', die het verhaal vertelt van voormalig containerduiker Steven De Geynst. Op vrijdag 14 november '14 in de bib.
NavButton Lees verder...

Lezing 'Opvoeden vandaag. Samen aanpakken'
Tijdens de lezing ‘Opvoeden vandaag. Samen aanpakken’ gaat Maurits Wysmans (KHLeuven) dieper in op de samenwerkingsrelatie tussen ouders en professionelen. Op donderdag 13 november '14 bij de jeugddienst.
NavButton Lees verder...

Zoete dag in Tienen
De bietencampagne draait op volle toeren. Zoals elk jaar geeft de dienst toerisme aan de individuele bezoeker de gelegenheid om het productieproces van de Tiense suiker van nabij te volgen. Deze ‘Zoete dag’ wordt georganiseerd op dinsdag 11 november ’14.
NavButton Lees verder...

11.11.11-campagne 'Sorry is niet genoeg'
11.11.11 vraagt dit jaar aandacht voor het feit dat 1 miljard mensen niet genoeg voedsel hebben, terwijl er ruim voldoende voedsel beschikbaar is op onze planeet. Dat is onaanvaardbaar. Daarom worden er ook in Tienen acties georganiseerd.
NavButton Lees verder...

Tienen start met 'Wandel-je-fit'
De sportdienst van de stad Tienen gaat van start met ‘Wandel-je-fit’. Tijdens drie opeenvolgende trimesters worden senioren en andere mensen die meer willen bewegen, aangespoord om 10.000 stappen per dag te zetten.
NavButton Lees verder...

Leesgroep in de bib
Boekenfanaten zet je schrap want op woensdag 5 november '14 bespreekt de leesgroep het boek 'De boodschapper' van Markus Zusak in de bib. Schrijf nog snel in! 
NavButton Lees verder...

Klik verder...

Banner jeugdwebsite

Banner De Kruisboog

 

  

 


NavButton Volledige kalender
spatie
Foto Grote Markt