Infosessies, workshops en vormingen

Vormingen Huis van het KindOm de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de stad Tienen beslist om alle activiteiten van Huis van het kind Tienen tot eind augustus te annuleren. Volg de updates over de maatregelen in Tienen via www.tienen.be/corona of onze Facebookpagina.

Huis van het Kind Tienen organiseert infosessies, workshops en vormingen voor (groot)ouders van kinderen en tieners. Bepaalde vormingen vinden op regelmatige basis plaats, andere zijn eenmalig. 

Programma 2020

 

Maandag 4 mei

Infosessie 'Slaap zacht'
09.30 tot 11.30 uur, Speelpunt Huis van het Kind | Geannuleerd

Tijdens deze infosessie kom je meer te weten over slaap bij baby's en peuters. Huguette van Kind en Gezin Tienen heeft heel wat tips voor jou in petto. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

 

Donderdag 14 mei

Lezing 'Jij en puber'
20.00 tot 22.00 uur, Sociaal Huis Tienen | Geannuleerd

Ze turen uren naar hun smartphone. Lopen stampend de trap op. Slaan met een knal de kamerdeur dicht. Hun helden zitten op youtube, hun lief op Snapchat. Ze vinden jou gênant . En je mag je vooral niet moeien ... Met de puberteit van je kroost breekt een pittige periode aan. Propvol uitdagingen, online en offline.

Spreker: Sarah Van Gysegem i.s.m de Gezinsbond

 

Donderdag 11 juni

Infosessie 'Schoolstart'
19.30 tot 21.30 uur, Vrijetijdscentrum | Geannuleerd

Gaat je kindje binnekort voor de eerste keer naar school? Tijdens deze infosessie krijg je tips van Imke (Kind&Gezin) om deze start zo vlot mogelijk te laten verlopen voor jou en je kind. 

 

Maandag 22 juni

Workshop 'Starten met vaste voeding'
09.30 tot 11.30 uur, Speelpunt Huis van het Kind | Geannuleerd

Is je baby toe aan vaste voeding? Verlang je naar afwisseling in het menu van je kleine spruit? Twijfel je of je baby al klaar is voor papjes? Vraag je je af vanaf welke leeftijd je kindje brood mag eten?

Daphne van Kind en Gezin kent het antwoord op al je vragen. Tijdens de workshop krijg je informatie en worden er papjes bereid en geproefd (je baby mag dus meekomen!). De workshop is gericht op ouders met kinderen jonger dan 1 jaar.

 

Vrijdag 25 september 

Infosessie 'Zindelijkheid'
09.30 tot 11.30 uur, Vrijetijdscentrum

Imke van Kind & Gezin gaat met ouders in gesprek over het thema zindelijkheidstraining. Met vragen kan je uiteraard ook bij haar terecht. 

 

Dinsdag 20 oktober

Lezing 'Opa en oma zonder stress'
20.00 tot 22.00 uur, Sociaal Huis Tienen

Grootouder zijn is een geweldig privilege ... met soms onverwachte uitdagingen. Hoe vind je de goede balans tussen opvoeden en verwennen? Wat als de opvang van je kleinkinderen wat te vermoeiend wordt? En vooral: hoe word je de oma of opa die je altijd al wou zijn? Via herkenbare verhalen van andere opa's en oma's leer je je rol als grootouder zelf vormgeven, zodat je er nog meer van kunt genieten. Want één ding is zeker: oma of opa zijn is fantastisch!

Spreker: Bieke Geenen, grootoudercoach i.s.m de gezinsbond

 

Donderdag 29 oktober

Infosessie 'Slaap zacht'
19.30 tot 21.30 uur, Vrijetijdscentrum

Tijdens deze infosessie kom je meer te weten over slaap bij baby's en peuters. Imke van Kind en Gezin Tienen heeft heel wat tips voor jou in petto. Er is ook ruimte om vragen te stellen.     

                                                       

Donderdag 3 december

Infosessie 'Hechting'
19.30 tot 21.30 uur, Vrijetijdscentrum

Inschrijven voor alle infosessies kan via tel 016 80 45 49 of info@huisvanhetkind.tienen.be.

Contact