Update corona - Aanvraag plaatsing en uitbreiding terras

2
juni
2020

Met de heropstart van de cafés en restaurants in het vooruitzicht, geeft de stad Tienen horeca-uitbaters de kans om nu al een aanvraag voor de plaatsing en/of uitbreiding van een terras in te dienen. Op die manier kunnen ze, rekening houden met de veilige afstandsregels, hun capaciteit vergroten.

Nu woensdag buigt de nationale veiligheidsraad zich o.m. over de heropening van de horecazaken. Verwacht wordt dat deze vanaf 8 juni ’20 zullen kunnen heropenen mits het in acht nemen van een aantal veiligheidsmaatregelen waaronder het bewaren van voldoende afstand tussen de klanten.

Om de heropstart zo vlot mogelijk te laten verlopen, geeft de stad Tienen horeca-uitbaters nu al de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor de plaatsing en/of uitbreiding van een terras op openbaar domein. Zo kunnen ze meer klanten op een veilige afstand ontvangen.

Een aanvraag indienen kan via www.tienen.be/aanvraag-terrassen. Het reglement kan geraadpleegd worden op www.tienen.be/reglement-terrassen. Bijkomend keurde de gemeenteraad ook het voorstel goed om de terrassentaks tot nader order op te heffen.